Dynamics NAV is de basis voor de meest complete bedrijfssoftware die u voor uw bedrijf kan vinden!

PLANNING SOFTWARE DIE BETAALBAAR EN FLEXIBEL IS

Denk je aan een betere oplossing voor je planning?
Zoek je goede planning software hiervoor?
En wil je ook meer weten over de voordelen van onze planning software voor jouw bedrijf?

 

Wij hebben sterke planning software, voor de grafische planning van projecten, werven, mensen, machines, transporten, service en nog andere planningsbehoeften. Dankzij onze grafische planningsborden zie je de zaken die je moet plannen. En met simpele muisklikken plan je efficiënt via slepen & drop. Onze planning software helpt je snel, doelgericht en gestructureerd te werken. En zij laat toe snel en accuraat bij te sturen waar nodig. Zodat een dispatcher of werfleider kort op de bal kan spelen. En de juiste dingen kan doen. Want goed visueel overzicht leidt tot een betere planning, meer rendement en meer efficiëntie. En dat willen onze klanten.

Relevante data uit andere systemen wordt gekoppeld aan onze planborden. Zodat medewerkers geen dubbelwerk moeten doen. En alles up-to-date is.

Onze planning software is inzetbaar in vele branches binnen de bouw.

PLANNING SOFTWARE DIE SAMENWERKT MET ANDERE TOEPASSINGEN

Goede planning software doet ondernemingen geld verdienen, daar zijn wij zeker van. Dus hiervoor ontwikkelden wij dan ook tal van grafische planborden en planning software.

Wij hebben zowel planning software voor projectplanning, werfplanning, teamplanning, machineplanning en nog andere behoeten.

En ons sterk punt is dat deze alle met elkaar samenhangen! Daarnaast integreren wij deze natuurlijk ook met de rest van onze software voor onder andere administratie, projecten, productie en services.

Zodat alles 1 sterk digitaal systeem vormt. En u zo weinig werk werk moet doen om alles en iedereen goed op elkaar af te stemmen.

 

Daarnaast synchroniseren wij ook met tijdsregistratie en mobiele apps.

Bovendien kunnen we onze planning software helemaal op maat van uw specifieke wensen inrichten. Want wij kunnen maatwerk doen. En dus hier en daar wat extra aanpassingen doen als dat belangrijk is voor uw bedrijf.

Onze planning software is daardoor ook een unieke oplossing. Omdat onze planningssoftware flexibel is in plaats van een statisch systeem.

Handige functionaliteiten zoals kaartintegratie, routeplanning, verloven, ziektes, werfbezoeken, inspecties, opleidingen en andere zaken kunnen eveneens ingebouwd worden als u dat wenst.

 

Voor bepaalde specifieke branches hebben we ook nog andere software voor de planning in huis. Omdat zij nog wat meer bijkomende eisen stellen aan hun planningssoftware.

En dus hebben we ook voor die sectoren specifieke grafische planborden met extra functionaliteiten.

Maar in essentie doen alle grafische planborden hetzelfde.

Want door middel van het slepen van opdrachten, resources en taken worden de juiste zaken op de juiste opdrachten gezet. En die planning wordt dan op haar beurt digitaal verder afgestemd met de rest van uw organisatie. Ook informatie over afgewerkte taken, budgetten en andere data kan terug op de planborden getoond worden als uw planners dat wensen (optioneel).

 

PLANNING SOFTWARE DIE INTEGREERT MET MICROSOFT BEDRIJFSSOFTWARE

Onze planning software werkt samen met Microsoft Dynamics 365 Business Central. En dat is de beste software voor KMO-bedrijven. Want dit platform vermindert de administratie, verbetert de interne organisatie en helpt om kosten te besparen.

Het is een systeem waarop alle afdelingen goed met elkaar samenwerken, omdat informatie snel doorstroomt. En deze oplossing zorgt er voor dat mensen geen nodeloos dubbelwerk moeten doen. Informatie moet voortaan slechts 1 maal ingegeven worden. En daardoor krijgen medewerkers meer tijd voor klanten en andere belangrijke opdrachten. Specifiek voor bouwbedrijven ontwikkelden wij ook calculatie- en projectsoftware op Business Central.

Met de Business Central software beschikken KMO’s over een geïntegreerde oplossing die de efficiëntie van hun processen verbetert.

En die er voor zorgt dat zij korter op de bal kunnen spelen.

rental offimac business central rental software

Je kan Business Central in combinatie met onze planning software uitbouwen zoals jij het wil. Want je kan kiezen uit een ruime selectie aan standaardmodules al naargelang de afdelingen.

Zo kan je starten met 1 of enkele modules en naderhand uitbreiden. Bovenop deze standaardmodules kan je ook nog steeds extra apps of aanpassingen laten aanbrengen. Want deze oplossing is een flexibel systeem dat iedere klant helemaal volgens zijn wens, tempo en budget kan inrichten.

Bovendien is Business Central erg moderne en mobiele software die werkt op elk toestel. En dat is ook erg handig. Want moderne bouwbedrijven zijn mobiel en werken zowel van op kantoor, op werven als onderweg graag met hun softwarepakket. 

 

VOORDELEN VAN ONZE PLANNING SOFTWARE + BUSINESS CENTRAL

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een zeer goede keuze voor KMO-bedrijven. Want deze bedrijfssoftware is niet alleen zeer krachtig. Het is de beste garantie voor kwaliteit, continuïteit en evolutie. Want Microsoft is één van de grootste softwarebouwers wereldwijd. Het investeert het meest van heel de sector in bedrijfssoftware voor KMO. Het heeft zeer veel financiële middelen. En het zorgt voor integratie met al zijn producten, wat de productiviteit van de medewerkers verbetert. Bovendien is de innovatie verzekerd. Want Microsoft staat garant voor innovatie, groei en evolutie. 

Eén van onze sterktes is dat wij sterke grafische planning software hebben die we kunnen koppelen aan Business Central. Zodat klanten daarmee zeer efficiënt kunnen plannen. En informatie tussen de 2 softwarepakketten synchroniseert. En daarmee realiseren we dus ook zeer efficiënte planning voor Business Central.

Ontdek hier enkele van de voordelen van onze planning software en Business Central:

 

R

Gebruiksvriendelijk

R

Uitgebreid

R

Betrouwbaar

R

Betaalbaar

R

Zeer modern

R

Op maat van uw sector

R

Marktleider

R

Cloud en lokaal mogelijk

R

Synchroniseert online

R

Kant-en-klaar

R

Maatwerk kan

R

Alle afdelingen

1 VAN DE EERSTE KLANTEN DIE ONZE PLANNING SOFTWARE GEBRUIKTEN

Louis Stevens & Co uit het Limburgse Halen telt 140 medewerkers en behoort tot de marktleiders in elektrotechnische installaties voor de spoorweg- en luchtvaartsector. Het is vandaag een dochter van de grote bouwgroep CFE.

Complexe projecten vereisen een goede resourceplanning en een nauwgezette margebewaking. Het management stelde in 2005 vast dat alleen een gecentraliseerd bedrijfssysteem een oplossing kon bieden en verving een reeks geïsoleerde applicaties door Microsoft Dynamics NAV (dat sinds 2018 Business Central heet).  Informaticapartner Offimac zorgde voor de implementatie van het nieuwe systeem, en koppelde hieraan de eigen ontwikkelde modules en haar planningssoftware.

 

ICT

Stevens gebruikte in het verleden verschillende toepassingen naast elkaar – een situatie die men in veel KMO’s aantreft: Briljant Software voor de boekhouding, een projectoplossing, en natuurlijk Excel en Word voor allerlei andere toepassingen. Wat ICT betreft was er dus geen sprake van centralisatie.

Erwin Bobbaerts, die in 1995 ook genomineerd werd voor de titel van ICT Manager van het jaar, is vertrouwd met complexe informaticaprojecten en kent ook de markt van ERP-leveranciers zeer goed. Zijn analyse was dan ook snel gemaakt toen hij in het bedrijf mee aan het roer kwam: “De toenmalige systemen gaven ons geen enkel overzicht van wat er gaande was in ons bedrijf. Na een interne behoeftestudie hebben we er dan ook snel een prioriteit van gemaakt om over te stappen op één systeem dat ons op ieder ogenblik een overzicht zou geven van omzet en rentabiliteit: alle informatie met betrekking tot magazijnbeheer, aankoop, facturatie, project- en financieel beheer moest gecentraliseerd worden. De logische conclusie was dan ook dat we moesten uitkijken naar een ERP-systeem.”

 

De keuze voor Microsoft Dynamics en de planning software van Offimac

“Vroeger waren er nog wat meer ERP-leveranciers actief dan nu … Voor ons was het vooral belangrijk dat de ERP-oplossing referenties had in de aannemingswereld. Op onze ‘short list’ kwamen uiteindelijk twee spelers voor, maar de keuze viel op Microsoft Dynamics en de planningssoftware van Offimac. Want Microsoft Dynamics NAV bevat naar onze mening alle functionaliteiten die een KMO nodig heeft. De module voor projectbeheer en de planningssoftware van Offimac maakten het plaatje volledig”, aldus Erwin Bobbaerts.

 

Eerst standaard, dan maatwerk

In januari hakte het management de knoop door en werd de beslissing genomen om Microsoft Dynamics NAV te implementeren, en op 1 juli kon Stevens live gaan met onder andere de modules voor logistiek, aankoop, projectbeheer en boekhouding. En binnen de daarop volgende zes maanden was de oplossing volledig gestabiliseerd.

Veel KMO’s verkiezen om, na een analyse van bedrijfsprocessen, een oplossing te implementeren die volledig aangepast is aan hun bestaande manier van werken, met als gevolg dat er heel wat maatwerk verricht wordt.

Stevens koos voor een andere aanpak. Het bedrijf wilde zo dicht mogelijk bij de standaardoplossing blijven en installeerde daarom eerst de standaardversie van Microsoft Dynamics NAV. Pas in een volgende fase werd een analyse gemaakt van welke bedrijfsprocessen te sterk afweken van de standaardoplossing, om zo een minimum aan maatwerk te programmeren.

Het feit dat het management als één blok achter het project stond, was ongetwijfeld bepalend voor het succes ervan. Bobbaerts: “Bij Stevens was het management zelf de drijvende kracht achter de nieuwe oplossing: onze neuzen stonden in dezelfde richting, en dat maakt de implementatie heel wat gemakkelijker.”

 

Eerst de projectmodule en daarna de planningssoftware

Nadat Microsoft Dynamics NAV en de projectmodule geïnstalleerd waren, volgde de tweede fase met de implementatie van de grafische planningssoftware. Dit is een grafische planningsmodule die aan Microsoft Dynamics NAV gekoppeld is en op een grafische manier toelaat om mensen en machines efficiënter in te plannen en bij te sturen. In combinatie met de rapporteringstool behoudt het management een goed overzicht over de capaciteitsplanning.

“Vandaag zit al onze data in het systeem, en dat is een enorm voordeel”, aldus Erwin Bobbaerts. “Zo maken we ook een koppeling met een pakket voor loonverwerking, zodat de berekening van de lonen veel efficiënter gebeurt. En in de nabije toekomst willen wij de HR-module intensief inzetten voor het hele gebeuren rond rekrutering en competentie management van personeelsleden”, aldus Bobbaerts.

 

De samenwerking met Offimac verliep vlot en de planningssoftware zette de kers op de taart

Het succes van het project bij Stevens is voor een stuk te danken aan het feit dat het management in het verleden al ervaring had opgedaan met ERP-projecten. Maar een goede informaticapartner is even belangrijk. “Wat wij vooral waarderen aan Offimac is dat hun consultants echte praktijkervaring hebben met de aannemerswereld. Begrippen zoals planning, werfopvolging en nacalculatie zijn voor hen dagelijkse kost. En hun planningssoftware zet echt de kers op de taart. Want daarmee krijgen we heel de organisatie ook efficiënt aangestuurd. En blijft ook alles up-to-date in ons projectbeheer.”

 

ONZE ANDERE OPLOSSINGEN VOOR BEDRIJVEN NAAST PLANNINGSSOFTWARE

Wij leveren digitale totaaloplossingen. En daarmee zijn we uniek. Want het grote voordeel voor bedrijven is dat onze aanpak hun tijd, geld en kopzorgen bespaart. Omdat klanten zeker zijn dat ze goede oplossingen krijgen. Maar vooral ook dat ze heel hun ICT kunnen bespreken met één en dezelfde ICT-partner, die zorgt voor een naadloos geheel van A tot Z.

Ontdek hier meer over enkele van onze andere oplossingen naast planningssoftware:

 

KLANTEN VERTELLEN WAAROM ZIJ KIEZEN VOOR DE OPLOSSINGEN VAN OFFIMAC

Dankzij de software van Offimac verloopt de planning en het beheer van onze servicecontracten veel vlotter. Het feit dat we daarmee meer dan 20.000 servicebeurten per jaar met succes plannen, uitvoeren en beheren zegt genoeg.

Jean Paul Van Kerkhoven

General Manager, Aquacare

GECONTACTEERD WORDEN?